Alles over jouw voeten!

We lopen (bijna) allemaal op onze voeten. Je voeten nemen daardoor veel verantwoordelijkheid met zich mee. Als je klachten aan je voeten hebt, is dit erg verhinderend in het dagelijks leven. Even boodschappen doen? Dat is erg pijnlijk door die ene ingegroeide nagel. Of een dagje naar het strand? Dat is misschien wel een struikelblok door al dat eelt op je voeten. In dit artikel vind je allerlei tips om de klachten van jouw voeten op te lossen.

Toch maar naar het strand

Het lopen over het strand is niet altijd even makkelijk als je je voeten niet zo mooi vindt. Of als je veel eelt op je voeten hebt. Toch is het lopen met blote voeten door zand heel goed voor je voeten! Door de zandkorrels verwijder je de dode huidcellen van je voeten. Zo is het niet alleen goed voor je voeten, maar ook erg fijn. Door het zand lopen voelt namelijk echt als een gratis massage!

Op goede schoenen lopen

De beste materialen voor goede schoenen zijn leer en moderne kunststoffen. Dit komt omdat deze materialen het meeste ademen. Het is namelijk goed voor de voeten als je schoenen lucht en vocht doorlaten. Ook is het fijner voor de voeten om de sluiting over de wreef te laten lopen. Hierdoor zitten de schoenen het beste om de voet heen. Denk hierbij aan klittenband, riempjes of veters.

Droge voeten

Als je last hebt van droge voeten denk je al gelijk aan lotions. En terecht! Helaas kopen veel mensen lotions die je voeten alleen maar droger maken. Vooral in de zomer kopen mensen vaak lotions met menthol erin. Dit is heerlijk koel voor de voeten, maar niet zo goed tegen de droogheid. Wil je nu de winter op komst is heerlijke zachte voeten? Koop dan lotions met petroleum en glycerine erin.

Naar de pedicure

Zijn je klachten zodanig erg dat je er echt veel last van hebt in het dagelijks leven? Dan is het misschien tijd om een pedicure te gaan bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.