Gewrichtspijn bij het sporten

Om goed fit te blijven wil je natuurlijk lekker kunnen sporten en bewegen. Het staat als een paal boven water dat sporten goed is voor je gezondheid en je fit houdt.

Helaas komt gewrichtspijn veel voor, en is dit voor veel mensen een factor die het bewegen en sporten tegenwerkt. Door pijn aan je knieën kan het zijn dat je stopt met hardlopen, of door pijn aan je ellebogen kan het zijn dat je stopt met tennis.

Zeker bij ouderen komt dit veel voor, en weerhoudt het hen soms van actieve beweging. En dat helpt ook weer niet tegen de veroudering. Bij ouderen kunnen de gewrichten zo erg versleten zijn, dat de botten langs elkaar gaan schuren, iets wat ernstig pijn doet.

Oorzaak gewrichtspijn

Jonge mensen hebben er soms ook last van bij actieve beweging. De gewrichtspijn wordt veroorzaakt doordat het kraakbeen in de gewrichten beschadigt. Zeker mensen die in hoge mate druk uitoefenen op bepaalde gewrichten, bijvoorbeeld een stratenmaker die veel op zijn knieën zit, hebben hier snel last van. Ook de mate van voedingsstoffen die goed zijn voor bot en kraakbeen spelen een rol.

Supplementen

Zeker nu het nieuwe jaar begonnen is wil je natuurlijk lekker kunnen sporten. Daarom is het wijs om als je gewrichtspijn voelt, of het nu nog in een heel beginnend stadium is of niet, hier supplementen voor te gebruiken. Er zijn verschillende supplementen die het herstel van kraakbeen stimuleren. Zeker glucosamine en chondroïtine zijn populair. Dit zijn twee van de meest belangrijke bouwstoffen van kraakbeen. Deze voedingssupplementen zijn op veel plekken te verkrijgen. Glucosamine bestellen of chondroitine bestellen kan ook gemakkelijk online.

Of het nu je doel is om sterker te worden door middel van bijvoorbeeld krachttraining, of dat je conditie op wilt bouwen door hard te lopen. Je gewrichten zijn altijd de basis voor het beoefenen van jouw sport. Mocht je hier last van hebben, zou het natuurlijk zonde zijn als je het sporten opgeeft! In plaats daarvan kun je met wat hulp er hopelijk snel weer lekker en soepel tegenaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.