Gezond op dieet met een koolhydraatarme levensstijl

Wanneer je echt gezond af wil vallen, moet je zeker een koolhydraatarme levensstijl eens overwegen. Koolhydraatarm eten en drinken zal veel voordelen voor je tot gevolg hebben. Niet alleen kun je met een koolhydraatarme levensstijl goed veel gewicht verliezen, ook zal het je algehele gezondheid zeker ten goede komen. Vandaag nog over op koolhydraatarme recepten? Dat kan heel goed. In dit artikel lichten we dat dan ook graag verder toe.

Waarom zou je koolhydraatarm gaan?

De koolhydraatarme levenswijze is er eentje waarvan is aangetoond dat hij uiterst effectief is. In korte tijd kun je veel gewicht verliezen. Afvallen gaat een stuk makkelijker als je kiest voor koolhydraatarme recepten, omdat de hoeveelheid koolhydraten doorgaans bepaalt hoe zwaar je wordt. Wil je dus niet te zwaar worden? Dan is het heel belangrijk dat je de hoeveelheid koolhydraten die je op een dag nuttigt, zoveel mogelijk reduceert.

Een koolhydraatarme levensstijl wordt ook in diverse diëten aangehaald. Het Atkins-dieet is daar een mooi en zeer bekend voorbeeld van. We bespreken dit dieet kort. Maar ook het Paleo principe is grotendeels gebaseerd op koolhydraatarme voeding.

Het Atkins-dieet

We kunnen gerust stellen dat het Atkins-dieet het eerste dieet is dat koolhydraatarme recepten introduceerde. Het Atkins-dieet is gebaseerd op de gedachtegang van Robert Coleman Atkins. Hij is een Amerikaanse cardioloog die jarenlang onderzoek deed naar eetgewoontes en overgewicht. Hij vond al snel uit dat mensen die te dik waren, vaak ook teveel suikers tot zich namen. Maar die suikers zitten wel vaak verborgen in koolhydraten.

“Gek genoeg kon je de vinger er niet opleggen, totdat bleek dat koolhydraten in voedsel zit waarvan we denken dat het gezond is,” aldus Atkins.

Koolhydraten werden vervolgens vermeden in brood en andere graanproducten, maar ook fruitsoorten gingen in de ban. Dat was nergens voor nodig, want de koolhydraten in fruit zijn juist wel natuurlijk. Desondanks heeft het Atkins-dieet veel mensen door de jaren heen geholpen om gewicht te verliezen en af te vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.