Het kiezen van de juiste zorgverzekering

zorgverzekering kiezen dokters bekijken patient

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is iets waar we erg blij om kunnen zijn. Natuurlijk moet je elke maand een premie betalen aan je zorgverzekeraar, maar je weet wel zeker dat de medische kosten die plotseling kunnen ontstaan gedekt zullen worden. Met een zorgverzekering ben je namelijk verzekerd voor alle noodzakelijke zorgkosten die je kan hebben. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Verplicht

Zoals ik al zei is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Kinderen onder de achttien vallen echter nog wel onder de zorgverzekering van hun ouders. Als je achttien jaar of ouder bent, dan moet je je eigen zorgverzekering hebben. De overheid heeft dit verplicht gemaakt omdat mensen zo niet in gigantische financiƫle problemen kunnen komen door hun gezondheid. Natuurlijk betaal je wel nog je eigen risico, maar dit kan een stuk minder zijn als de totale kosten. In veel landen is een zorgverzekering dan ook niet verplicht en hier zie je dan ook dat de minder rijke mensen hun zorg niet kunnen betalen en daardoor ook een stuk ongezonder leven.

Pakket

Welk pakket je wilt, mag je zelf kiezen. Zo lang je maar een basisverzekering neemt, want dit is het verplichte deel van de zorgverzekering. Voor de rest liggen de keuzes bij je zelf. Zo kan je zelf ongeveer bepalen hoeveel eigen risico je jaarlijks wilt betalen en kan je zelf je aanvullende zorgverzekeringen kiezen. Een aanvullende zorgverzekering kan dan ook extra kosten voor je dekken, bijvoorbeeld voor de tandarts of fysiotherapeut. Wanneer je hiervoor kiest, wordt je premie natuurlijk wel een stukje hoger als normaal, maar zijn er wel meer kosten gedekt.

Het maken van een keuze

Er zijn enorm veel verschillende zorgverzekeraars en daarom is de concurrentiestrijd erg groot. Dit zorgt er dan ook voor dat de zorgverzekeraars de goedkoopste willen zijn. Dit is natuurlijk voordelig voor de consument, aangezien de verzekeringen hierdoor een stuk goedkoper worden. Echter verschillende prijzen per zorgverzekeraar zo erg per persoon, dat het handig is om de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken op www.zorgkiezer.nl. Wanneer je hier jouw wensen en behoeften in vult, dan weet je zeker dat de juiste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie in kaart hebt en kan je de juiste keuze maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.