Zelfverzekerd met een stralend gebit

Wist je dat 1 op de 5 personen wel eens onzeker is over zijn of haar gebit? We kennen allemaal de spierwitte en perfecte tanden van die bekende Nederlanders en vinden ons eigen gebit dan al snel lelijk. Ik zal je vast één ding vertellen. Het vergelijken van je eigen gebit met iemand die een perfecte spierwitte lach heeft is niet realistisch. Deze personen hebben namelijk vaak al voor duizenden euro’s aan hun gebit laten verspijkeren. In plaats van je gebit met andere te vergelijken wil ik je graag vragen om de onderstaande tips te volgen, zodat je gebit langer mooi en gezond blijft.

Bezoek naast de tandarts ook de mondhygiëniste

Bij een halfjaarlijkse controle denken we vaak enkel en alleen aan de tandarts. Door alleen de tandarts te bezoeken laat je een groot deel van een gezonde mond onbehandeld. Het is namelijk ook belangrijk dat je je tanden laat controleren bij een mondhygiëniste. Vooral het weghalen van tandsteen is een belangrijke behandeling die mondhygiënisten vaak uitvoeren. Je kunt namelijk beter voorkomen dan genezen.

Als tandsteen niet tijdig wordt verwijderd dan kan dit zorgen voor ontstoken en opkruipend tandvlees. Hierdoor kunnen bacteriën makkelijker toeslaan en ontstekingen veroorzaken, waardoor je dus (te laat) bij de tandarts terecht komt. Mijn eigen mondhygiëniste in Enschede zei altijd tegen mij: “heb je een ontsteking te laat in de smiezen, dan gaat dit ten koste van je kiezen”. Met andere woorden: zorg dat je je tanden goed poetst anders krijg je flinke problemen.

Tanden flossen en spoelen

Naast het goed poetsen van je tanden is ook flossen en spoelen erg belangrijk. Zelfs met een elektrische tandenborstel kan je lang niet alle tandplak verwijderen. Het is dus belangrijk om naast het poetsen ook te flossen, een borsteltje te gebruiken en te spoelen.

Borsteltje

Poets één keer per dag de ruimtes tussen je tanden met een klein ragertje. Dit zorgt ervoor dat op deze plekken het tandvlees niet gaat ontsteken en voorkomt dus een vuurrode uitstraling van je tandvlees

Flossen

Heb je een hekel aan het ragertje? Dan kun je er ook voor kiezen om tussen je tanden te flossen. Pak het flosdraad stevig vast en ga langzaam heen en weer tussen je tanden en kiezen

Spoelen

Ben je helemaal uitgepoetst? Spoel dan na met spoelmiddel. Hiermee verwijder je echt elk stukje viezigheid wat nog in je mond zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.